Linda Ter Beek - Veldrijden

Sinds begin 2016 wordt ik bij het veldrijden ondersteund door Zwiep Fietsen. Naast dat ik fiets in de kleding, werk ik er ook!

Ik fiets al jaren, ben op jonge leeftijd begonnen bij de nieuwelingen met wielrennen. Nadat ik noodgedwongen een paar jaar afstand heb moeten nemen van het fietsen ben ik sinds 3 jaar weer actief wedstrijdrenster. Al jaren ligt mijn hart in het veldrijden, een echte wintersport waarbij we ploeterend door de modder racen op onze veldfietsen. Naast het veldrijden rijd ik sinds 2 jaar ook op de mountainbike wat ik overigens ook super leuk vind om te doen.

Drie jaar geleden ben ik weer begonnen met veldrijden. Eerst op regionaal niveau, daarna op nationaal niveau. Vorig jaar won ik mijn eerste nationale cross (andere naam voor veldrit) en dit jaar heb ik de keuze gemaakt om mee te doen aan internationale wedstrijden. Die wedstrijden worden voornamelijk gereden in België en een aantal in het zuiden van Nederland. En dat gaat me boven verwachting goed af met al heel wat korte klasseringen. Dit jaar ben ik ook door de bondscoach geselecteerd voor het Europees Kampioenschap veldrijden in Huijbergen. In de nationale tricot reed ik daar naar een 15e plek.

Fietsen op dit niveau vergt wel een goede werk/vrije tijds balans en goede planning. Daarom ben ik erg blij met de ruimte die ik krijg bij Zwiep Fietsen om mijn werk (ook een hobby trouwens) en sport te kunnen combineren. n werk (ook een hobby trouwens) en sport te kunnen combineren.  

Share: / / /